torsdag 7 februari 2008

Hallrenovering

I mellandagarna började vi en väldigt omfattande hallrenovering. Jonas ena bror är snickare och han kom hit tillsammans med Jonas andra bror, Jonas pappa och min pappa och hjälpte oss att börja. Det första som gjordes var att de rev ut en garderob på övervåningen. Det var en liten garderob som bara tog en massa ljus från trappen och vi såg ingen anledning till att ha kvar den, utrymet var bättre till annat.Efter det så började slitjobbet. Då vårt hus har ytterväggar av betong och innerväggar av gips och vi tänkt att klä in alla väggar med pärlspontspanel så blev det en himla massa pyssel för alla inblandade. Alla väggar var tvugna att reglas upp för att vi skulle kunna ha något att fästa panelen i. Tre liggande reglar på höjden och sedan reglar runt alla dörrar och fönster, dessa var även tvugna att förborras, pluggas och sedan skruvas fast. Alla slet och jobbade som djur och på en dag hade de hunnit med att sätta panel på ungefär 2 väggar av 15. Men nästan alla väggar var färdigreglade och ett provisoriskt staket hade satts upp. Hallen andades en härlig känsla av skidstuga a´la 70-talet.

Andra dagen kom alla hit igen och jobbade för fullt. Det snickrades, sågades, bars, kastades skräp och skojjades. Då vi bara hade en spikpistol gick jobbet inte lika snabbt för alla men nästan hela hallen blev klar och den sista panelen fixade Jonas själv några dagar senare med en egen nyinköpt spikpistol och kompressor. Jonas var även duktig och gjorde ett nytt trappräcke med kryss, precis så som jag ville ha det.


Efter det har vi nu målat både undervåning, hall och övervåning med två lager vitfärg. Det täckte väldigt bra och gick förvånansvärt snabbt. Jag slet bort den gammla plastmattan i trappen och Jonas har slipat och skrapat bort alla gammla limrester och liknande. Nu är vi i valet och kvalet vilken färg vi ska måla trappen i. Vi har dock inte beslutat oss för någon av dessa ni kan se på bilden, vi har tagit hem två ännu ljusare nyans av grå som vi ska känna in lite. Det som är kvar i övrigt är att lägga in nytt golv på nedervåningen (som jag inte hade några bilder på), nytt golv på övervåningen, fixa en bra hallförvaring, ett litet minikontor där garderoben var förut och till sist ca. 1000 smålister i alla skarvar och hörn. Men himla fint blir det!Före och efterbilder på graderobsytan på övervåningen.
Stor skillnad!

6 kommentarer:

Vitt Hemma sa...

Så fint och ljust!!! Krysset blev helt kanon snyggt!! Och vit panel som är sååå fint!
Nyfiken på vilken färg till trappen ni väljer...
Ser fram på uppföljningen!
/S

Mamma Millan sa...

Vad snyggt det blev!!!Älskar trapp räcket...Har ännu inte fått upp nåt hos oss....tror min lille snickare är lite för lat:)

Alexandra sa...

vilken skillnad de blev....!!!
kram

Sofia sa...

Men vad fint det blev och så ljust i trappen!
Ni har jättefint, brukar titta in här då och då... inspirerande!
Mvh Sofia

Hem & Lyckas Mia sa...

Oj, vad fint det blir, gillar verkligen räcket! kram

Lottaspace sa...

Oj så fint! Verkligen! Man skulle inte tro att det är samma plats!