onsdag 19 december 2007

Vita skåpet

Precis som de flesta jag-tycker-om-en-vit-lantlig-inredningsstil så har även jag ett vitt skåp. Detta "fyndade" jag på auktion i närheten av den ort där jag växte upp. Jag ropade in det för pengar som jag fått då jag tvättat mammas o pappas fönster i huset mittemot denna auktionskammare. Auktionen kan kännas igen från Kanal 5:s inredningsprogram "Till salu" där en av inredarna, Tom, åkte runt bland loppisar och auktioner i Östergötland. Tyvärr hade de skrivit fel namn i TV-programmet och auktinen ligger inte i Fya utan i Sya. Min föräldrar har sedan 2001 (tror jag) bott i hus i Sya och många av de äldre möbler vi har är inropade där. Tyvärr har jag varit tvungen att begränsa mig då vi ej haft några stora utrymmen och fortfarande inte har några stora utrymmen. Detta skåp ropade jag in utan en tanke på vad det kunde tänkas väga, var jag skulle ha det eller hur vi skulle kunna få upp det för vår 17 trappsteg branta trapp i vår förra lägenhet. Det gick in, och ut också vid flytten, och nu har det hittat sin plats i vårt vardagsrum. Vet inte riktigt hur länge det kommer stå där dock, jag är lite sugen på att möblera om.

En annan gång ska jag även visa vad som finns inuti skåpet. Där i har jag nämligen en av mina vackraste skatter, en väldigt kär sak som jag har ärvt efter min älskade mormor.
På byrån syns från vänster, en krona som jag köpte när vi var på blomsterkurs med jobbet förra veckan. Väldigt vacker men passar inte riktigt här, jag har inte hittat någon bra plats ännu. Svart ljuslykta som jag fick i födelsedagspresent av mina svärföräldrar, denna startade mitt nyafunna intresse för svarta saker i inredningen.En glasburk med vita ljus. Svartvit Beatlestavla, min sambos absoluta favoriter, någonstans måste ju även han få synas i inredningen. Stor vit skål med ett myrtenträd, ljus och dekoration, mitt alster från blomsterkursen, det var så jätteroligt att jag skulle vilja göra om det varje dag. En lampa från IKEA, vit svart och enkel. Hängande hjärtan, handgjorda båda två.

4 kommentarer:

Inredningsgalen sa...

Skåpet är helt underbart! Visst finns det inget bättre än loppis, det är som en guldgruva!

"M" sa...

Jättefint, älskar gå på loppis...det ä livet

Marres Hörna sa...

Du har det verkligen fint hemma!!!

En God Jul önskar jag dig!

Kram Martina

Elin sa...

Härliga bilder =)