lördag 21 mars 2009

Det var ju fula pelargoner...





...och så Maja igen, hon gillar visst blommor och planteringar.

Majas lilla gröna





Har just tagit upp mina övervintrande pelargoner från källaren, de är ju inte så vackra nu efter en lång vinter och hård nerklippning men det är bara att stå ut. Den som väntar på något gott...

 Appropå blommor och plantering så fyndade jag en av mina favoritböcker på bokrean. Ja självklart är det en barnbok och lika självklart är den skriven av Lena Andersson. Ni kanske minns mitt inlägg om blått? Boken är underbar och passar desssutom väldigt bra till mitt ostylade(!!) sovrum. Katten på sängen heter förståss också Maja, allt matchar!

fredag 13 mars 2009

Tillfälliga lösningar






Nånting vi har gott om här hemma är tillfälliga lösningar.  
Ojdå garderobsdörren går inte på efter att vi lagt in nytt trägolv i hallen...jaja vi hänger en gardin där sålänge. 
Vi glömde måla den sista luckan i köket...jaja vi kör med öppet skafferi sålänge. 
Fönsterbrädan är helt plötsligt för lång efter att vi satt panel på väggarna, jaja vi kör med ett snyggt träfärgat hemmabygge sålänge. 
Dessa tre saker var tillfälliga lösningar för ca. ett och ett halvt år sedan. Nu har vi bara en sak kvar att åtgärda, den där attans fula fönsterbrädan.
Trevlig helg!

onsdag 4 mars 2009

kök






Tidig dag på jobbet och det är ljust och fint ute, vad passar då bättre än att vara inne och städa och piffa. Köket fick sig en lite lätt omgång med ny matta i varmare färg. Att lite rött kan lysa upp ett helt kök, härligt! Köket har inte genomgått någon förändring sedan sist. Vi väntar fortfarande på knoppar/handtag, lister och ett annat golv. Trägolvet vore toppen om det inte var så slitet och såg smutsigt ut jämt. Måla är ju en lösning, men vitt golv i kök känns inte riktigt som en bra idé så vi ska någon gång hitta ett snyggt golv och lägga över.

Vi har även varit och shoppat lite nytt här hemma, lite förändring. 
Mer om det när jag får till en snygg bild.

söndag 1 mars 2009

Stilleben






Visar närbilder på min vackra skänk i matrummet. Våriga blommor på gränsen till överblommade och vårigt porslin. Klockan har jag fått av min kära svärmor och den underbara ljusstaken är arvegods från min sambos farmor. Ljuslyktorna är fynd från förra året och de två höga ljusstakarna är julens gåva från min svåger och svägerska. Underbart att ens nära och kära vet vad man tycker om!