onsdag 20 februari 2008

första omgången avklarad



Ja så var årets första magsjuka avklarad. Jag mötte Jonas i dörrren på väg till jobbet i måndags, då mådde han så dåligt att han åkt hem från jobbet. Han låg hela måndagen och jag fick någon lindrigare variant med enbart frossa, illmående och magbekymmer under måndagnatten och tisdagmorgonen. Nu mår vi bättre och har börjat få i oss mat och komma ur soffa och säng. Det värsta när båda ligger är ju att man inte har någon som kan ta hand om en och fixa sådant man behöver. Som tur var hade jag handlat både cola och blåbärssoppa på måndagskvällen efter jobbet så vi hade lite vätska hemma.


När jag nu legat dålig önskar jag att jag kunde varit lite kreativ för att få annat att tänka på. För några veckor sedan köpte jag en jättevacker bok med ett innehåll som hade varit passande. Jag köpte den enbart för det vackra omslaget men hade någon slags baktanke efter att ha sett vad för tjusiga skapelser andra bloggare tillverkat. Boken handlade om Stickning. Jag köpte den på Rusta för 99 kronor och jag hoppas att jag någon dag ska orka sätta mig in i vad som står och köpa tillbehör så att jag kan prova på. I mitt tjejegäng från högstadiet har vi syjunta lite då och då och där är det några som har stickat. Jag får införskaffa lite grejjer till nästa träff så kanske jag kan få lite privat undervisning. Änsålänge får jag nöja mig med att beundra den vackra boken! Tröjan ni ser i bakgrunden har min mamma stickat för länge länge sedan, det är en av mina absoluta favoriter!



lördag 16 februari 2008

Hallen del 2

Ja då var trappen snart färdigmålad. Vi velade fram och tillbaka ett antal gånger innan vi bestämde oss för att använda den färg vi köpt ifrån början (nr.3 av alla färgprover och en av de kulörer jag sa att vi inte var intresserade av). För att göra en lång historia kort så kan jag bara säga att en grå färg ser annorlunda ut om underlaget är träfärgat eller vitt. Nu har vi lärt oss det!

Maria med den underbara bloggen Inredningsgalen (en av mina favoriter) bad mig att visa hur trappen såg ut i den grå färgen. De målar också trapp och hon hade valt mellan grå och vit men hamnat på vit i slutändan. Så här kommer lite bilder till dig Maria!

Passar även på att visa den fina alla hjärtans dag-buketten, tyvärr slokade den efter en dag och får tillbringa nätterna i min kalla oisolerade graderob. Den är lika pigg varje morgon, och lika slokig varje kväll. Ví har det nog lite för varmt, om man nu kan ha det...










Som ni ser har vi fortfarande maskeringstejpen kvar, det lyserigenom vitt på några ställen och trappen ska få en omgång till. Men man kan ju se hur slutresultatet kommer bli.

måndag 11 februari 2008

Nybäddat igen




Med nytvättade sängkläder och kuddar i mängder bäddade jag om Jonas säng idag. Tröttnade rätt fort på den såkallade lite strikta stilen och insåg att jag är en riktig kuddoman. Ja för det vet ni väl vad det är? Nån som älskar kuddar förståss. Kuddar och textilier i övrigt är en av mina stora laster, och tur är nog det för med min impulsivitet är det ju lätt att ändra om med kuddar och andra textilier när lusten faller på. Jonas har inte kommenterat det hela ännu, jag tror knappt att han har märkt det. Men nu fick han ju iaf inte bara blommigt utan en liten stjärna smög sig in också. Jag kan inte komma ifrån dem!





PS. Jag jobbar på det där grå-vita golvet. Änsålänge förvandlas bara trappen, men man vet aldrig vad som kommer härnäst!

torsdag 7 februari 2008

Hallrenovering

I mellandagarna började vi en väldigt omfattande hallrenovering. Jonas ena bror är snickare och han kom hit tillsammans med Jonas andra bror, Jonas pappa och min pappa och hjälpte oss att börja. Det första som gjordes var att de rev ut en garderob på övervåningen. Det var en liten garderob som bara tog en massa ljus från trappen och vi såg ingen anledning till att ha kvar den, utrymet var bättre till annat.



Efter det så började slitjobbet. Då vårt hus har ytterväggar av betong och innerväggar av gips och vi tänkt att klä in alla väggar med pärlspontspanel så blev det en himla massa pyssel för alla inblandade. Alla väggar var tvugna att reglas upp för att vi skulle kunna ha något att fästa panelen i. Tre liggande reglar på höjden och sedan reglar runt alla dörrar och fönster, dessa var även tvugna att förborras, pluggas och sedan skruvas fast. Alla slet och jobbade som djur och på en dag hade de hunnit med att sätta panel på ungefär 2 väggar av 15. Men nästan alla väggar var färdigreglade och ett provisoriskt staket hade satts upp. Hallen andades en härlig känsla av skidstuga a´la 70-talet.





Andra dagen kom alla hit igen och jobbade för fullt. Det snickrades, sågades, bars, kastades skräp och skojjades. Då vi bara hade en spikpistol gick jobbet inte lika snabbt för alla men nästan hela hallen blev klar och den sista panelen fixade Jonas själv några dagar senare med en egen nyinköpt spikpistol och kompressor. Jonas var även duktig och gjorde ett nytt trappräcke med kryss, precis så som jag ville ha det.


Efter det har vi nu målat både undervåning, hall och övervåning med två lager vitfärg. Det täckte väldigt bra och gick förvånansvärt snabbt. Jag slet bort den gammla plastmattan i trappen och Jonas har slipat och skrapat bort alla gammla limrester och liknande. Nu är vi i valet och kvalet vilken färg vi ska måla trappen i. Vi har dock inte beslutat oss för någon av dessa ni kan se på bilden, vi har tagit hem två ännu ljusare nyans av grå som vi ska känna in lite. Det som är kvar i övrigt är att lägga in nytt golv på nedervåningen (som jag inte hade några bilder på), nytt golv på övervåningen, fixa en bra hallförvaring, ett litet minikontor där garderoben var förut och till sist ca. 1000 smålister i alla skarvar och hörn. Men himla fint blir det!







Före och efterbilder på graderobsytan på övervåningen.
Stor skillnad!