söndag 30 december 2007

Grattis gumman




Idag bryter jag all inredning för ett inlägg om min bästaste bästa kompis.
Alexandra fyller år o firar stort i Florida. Grattis på 24-årsdagen gumman, nu börjar vi bli gamla. Dessa bilder togs en härlig vinterdag 2005 (tror jag). Aldrig förr eller senare har min odugliga kamera (har en ny nu) tagit så vackra bilder, kanske var det motivet som var vackert?






lördag 29 december 2007

Julklapparna


Sen var det ju det där med julklappar. I år verkade det verkligen som om mina nära o kära hade förstått vad det var jag önskde mig. Utav min sambo fick jag en jättevacker rutig ullpläd med ljust gråa och mellangråa rutor. Helt i min smak. Av mina föräldrar fick jag bland annat en prenumeration på Drömhem och trädgård samt två fårskinn med 18 mm klippning. Jättevackra! Av mina svärföräldrar fich jag en vit morgonrock samt en mörkt grå ullpläd. Det kunde inte blivit mycker bättre!

Just nu finns alla dessa saker (förutom den rutiga ullpläden) i vårt matrum. Här finns även det fårskinn jag fick av min sambo när jag fyllde. Jag tycker att de mjukar upp den annars lite stela stilen med ekbord och stålstolar (egentligen utemöbler). Som grädden på moset fick jag även en slant av min morfar så att jag kan köpa mig ett till fårskinn. Jag skulle vilja ha ett på varje stol o så några till på andra ställen i huset.

Jag älskar fårskinn!



Julgranen


Det blev visst en lång julledighet helt utan mening, nu har jag lite att ta igen. Vi börjar med julgranen, den köpte vi på macken halv 9 lördagkväll. Fanns ca 10 rangliga fula exemplar kvar o vi valde den absolut bästa. Själva blev vi nöjda, lagom stolek och helt OK, men vi har fått några pikar om den. Jag förstår inte varför!

I granen blev det i år helt vitt, i vardagsrummet i övrigt valde jag en vit jul så då kändes det dumt att göra annat i julgranen. Som varje år så tycker jag att denna gran är den finaste vi haft. Enkelt enkelt med bara julgransljus, vita julgranskulor med guldstjärnor på, vita tovade hjärtan (gjort dom själv), silverglitter, guldbjällror och förstås toppstjärna i guld. Ett plus var även att alla julklappar var inslagna i vitt, silver och guld.

Innan granen kom upp var vi dock lite osäkra på hur länge den skulle få stå, vi har nämligen fyra katter. Änsålänge har den dock fått stå orörd sånär som på en bjällra och ett tovat hjärtan o det är ju rätt smärtfritt om man tänker tillbaka på förra julen då det åkte en julgranskula per natt....doink doink doink doink doink.

Här får ni även se en liten del av vårt vardagsrum, då julgranen skulle in fick det bli en liten ommöblering. Jag är faktiskt väldigt nöjd med att ha bordet åt detta håll, det blir ett mera helt intryck av de två sammansatta rummen. Och ja jag vet att vi saknar en gardin, den låg i tvätten efter ett härlig möte med en katt. Den var inte vit längre. Nu är den dock på plats.

onsdag 19 december 2007

Vita skåpet





Precis som de flesta jag-tycker-om-en-vit-lantlig-inredningsstil så har även jag ett vitt skåp. Detta "fyndade" jag på auktion i närheten av den ort där jag växte upp. Jag ropade in det för pengar som jag fått då jag tvättat mammas o pappas fönster i huset mittemot denna auktionskammare. Auktionen kan kännas igen från Kanal 5:s inredningsprogram "Till salu" där en av inredarna, Tom, åkte runt bland loppisar och auktioner i Östergötland. Tyvärr hade de skrivit fel namn i TV-programmet och auktinen ligger inte i Fya utan i Sya. Min föräldrar har sedan 2001 (tror jag) bott i hus i Sya och många av de äldre möbler vi har är inropade där. Tyvärr har jag varit tvungen att begränsa mig då vi ej haft några stora utrymmen och fortfarande inte har några stora utrymmen. Detta skåp ropade jag in utan en tanke på vad det kunde tänkas väga, var jag skulle ha det eller hur vi skulle kunna få upp det för vår 17 trappsteg branta trapp i vår förra lägenhet. Det gick in, och ut också vid flytten, och nu har det hittat sin plats i vårt vardagsrum. Vet inte riktigt hur länge det kommer stå där dock, jag är lite sugen på att möblera om.

En annan gång ska jag även visa vad som finns inuti skåpet. Där i har jag nämligen en av mina vackraste skatter, en väldigt kär sak som jag har ärvt efter min älskade mormor.




På byrån syns från vänster, en krona som jag köpte när vi var på blomsterkurs med jobbet förra veckan. Väldigt vacker men passar inte riktigt här, jag har inte hittat någon bra plats ännu. Svart ljuslykta som jag fick i födelsedagspresent av mina svärföräldrar, denna startade mitt nyafunna intresse för svarta saker i inredningen.En glasburk med vita ljus. Svartvit Beatlestavla, min sambos absoluta favoriter, någonstans måste ju även han få synas i inredningen. Stor vit skål med ett myrtenträd, ljus och dekoration, mitt alster från blomsterkursen, det var så jätteroligt att jag skulle vilja göra om det varje dag. En lampa från IKEA, vit svart och enkel. Hängande hjärtan, handgjorda båda två.

lördag 15 december 2007

frukostbesök

Igår hade vi en av mina närmsta vänner här på frukostbesök. Hon har nyligen varit i Indien och vi hade en del att ta igen. Vi dukade upp vid stora bordet i vardagsrummet och tände ljus o hela köret. Jonas o jag tyvärr sånna som hoppar frukosten helgerna, när andra pratar om att frukosten är det bästa de vet så kan jag nog säga att Jonas o jag inte ätit frukost tillsammans en endaste gång här hemma. Jag kan tänka mig att det beror på våra olika morgontider, jag vaknar runt 8 (idag 7.15) och Jonas typ kl. 11.30 om jag inte tjatar. Detta gör ju att våra magar inte direkt är hungriga samtidigt och att jag oftast går hungrig ända til lunch istället. Ja igår dukade vi ändå fram allt vi kunde hitta i kylskåpet, nyponsoppa, kräm med mjölk, ost, skinka, ägg, kaviar, knäckebröd, mjölk, kaffe m.m. Det var en riktigt härlig lördagsförmiddag!



Här på bilderna kan ni även se endel av den keramik jag köpte i Linnefors. Till höger på bild nr. 2 kan ni se de vackra "blomsterskålarna". Jag satte den lilla ljuskoppen i den lite större skålen och gjorde en stor ljuskopp av dem båda. Den andra stora skålen står i köket med en vit hyacint och mossa. Jättevackert!

söndag 9 december 2007

Jul i dova färger

Jag är just nu inne i en mörk period, jag dras till svarta/gråa saker och tycker om sådant jag inte varit så förtjust i innan. I min sambos sovrum kände jag att jag kunde få utlopp för denna mörkhet, killar kanske föredrar den stilen lite bättre än den romantiska ljusa. Men självklart så kunde jag inte vara utan några röda detaljer, det är ju ändå jul.

Sedan var det ju det där bekymret med julpynt, här inne har det under dessa två decemberveckor suttit ett antal olika pynt i fönstret. Men i fredags när vi var på julshopping så hittade jag denna ljusslinga på ÖB. Passar perfekt. Lite lagom julig o lagom killig. Den lyser inte så starkt men jag tycker det är ganska lagom. Översta bilden tycker jag för övrigt ser ut att vara tagen ur någon fin tidning, typ lantliv. Färgerna på bilden är väldigt lika den stilen de brukar ha. Synd bara at det där tråkiga golvet (och den bärbara datorn) förstör allt, jag jobbar lite på att få alla golven på övervåningen målade..vita eller grå kanske?



Ps. Alldeles strax ska jag ut på äventyr. Jag och en vän ska iväg till Linnefors krukmakeri och titta o förhoppningsvis köpa något tjusigt. Bilder därifrån kommer, ni har verkligen något att se fram emot!

onsdag 5 december 2007

Mitt sovrum i julskrud




Såhär till jul är det mesta pyntat här hemma. Självklart åker det fram en massa härliga kuddar i säng, soffa, fåtöljer osv. Det värsta är ju bara att fixa iordning allt på morgonen efter att man sovit. Helst skulle jag vilja slipa ligga i sängen så att den bara var fin hela tiden. Här har jag mixat gammla kuddar från auktion (de tre höga längst bak) med egensydda kuddar av tyg från IKEA (de rödmönstrade), samt vita påslakan från IKEA. Till detta två härliga fårskinn, även de från IKEA.